gru 11 2018

Podróż kulinarna do


Komentarze: 0

StacjaW dniu 6 grudnia 2018 r.byłam z grupą ze szkolenia w restauracji Stacja Smaku w Udorpiu k.Bytowa.

Restauracja ta serwuje dania kuchni przede wszystkim staropolskiej.

 

Miałam okazję posmakować pyzy z gęsiną na szpinaku z grzybkami (borowikami) i jarmużem.

Wróciły wspomnienia z dzieciństwa.Było bardzo smaczne i ładnie podane.Na deser miałam fantazję lodową -

Lody waniliowe z owocami.

Menu gęsina                     Stacja 

 Stacja Smaku III

 

 

 

Potrawa ta została zgłoszona do ogólnopolskiego konkursu Slow Food X edycji "Gęsina na św.Marcina".

Potrawy z gęsiny w tej restauracji serwowane są od 9.11. do 9.12.

 

Szef kuchni Pan Mariusz Sulikowski opowiedział nam o tych potrawach oraz o swojej pracy w  restauracji.

Na sam koniec zrobiliśmy sobie zdjęcie wraz z szefem kuchni.

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz