Komentarze (0)
StacjaW dniu 6 grudnia 2018 r.byłam z grupą ze szkolenia w restauracji Stacja Smaku w Udorpiu k.Bytowa.
Restauracja ta serwuje dania kuchni przede wszystkim staropolskiej.
Miałam okazję posmakować pyzy z gęsiną na szpinaku z grzybkami (borowikami) i jarmużem.
Wróciły wspomnienia z dzieciństwa.Było bardzo smaczne i ładnie podane.Na deser miałam fantazję lodową -
Lody waniliowe z owocami.
Stacja
Potrawa ta została zgłoszona do ogólnopolskiego konkursu Slow Food X edycji "Gęsina na św.Marcina".
Potrawy z gęsiny w tej restauracji serwowane są od 9.11. do 9.12.
Szef kuchni Pan Mariusz Sulikowski opowiedział nam o tych potrawach oraz o swojej pracy w restauracji.
Na sam koniec zrobiliśmy sobie zdjęcie wraz z szefem kuchni.